De Leprastichting werft inderdaad donateurs aan de deur, maar niet op straat. Mede dankzij de steun van nieuwe donateurs kunnen we nieuwe leprapatiënten opsporen.

Onze donateurs zijn juist nu heel belangrijk, want de coronacrisis heeft grote impact op leprapatiënten. Met hulp van onze donateurs voorkomen we dat leprapatiënten zonder eten komen te zitten, zorgen we ervoor dat zij hun medische behandeling zo goed als mogelijk kunnen voortzetten en geven wij hen voorlichting over bescherming tegen het coronavirus.

Waar werft de Leprastichting?

In week 36 van 2020 werft de Leprastichting in  Almelo, Borne, Deventer, Enschede, Hellendoorn, Aalten, Oost Gelre, Twenterand, Hof van Twente, Berkelland.

In week 37 van 2020 werft de Leprastichting in Enschede, Haaksbergen, Hengelo, Wierden, Aalten, Lochem, Winterswijk, Oost Gelre, Twenterand en Berkelland.

In week 38 van 2020 werft de Leprastichting in Almelo, Deventer, Hengelo, Aalten, Doetinchem, Lochem en Hof van Twente.

In week 39 van 2020 werft de Leprastichting in Hengelo, Aalten, Winterswijk, Hof van Twente, Rijssen-Holten.

Hoe weet ik of de wervers echt van de Leprastichting zijn?

Onze wervers zijn gekleed in donkergrijze jas of poloshirt met het oranje logo van de Leprastichting op hun linkerborst.

Onze wervers hebben ook altijd een identificatiekaart bij zich en een pasje met ons logo.

Is dat werven aan de deur wel toegestaan? Ik heb nl zo’n hekel aan dit soort gesprekken.

Dit is inderdaad toegestaan. De wervers komen niet langs met een collectebus, maar vragen om een machtiging voor een eenmalige of maandelijkse donatie. Omdat het niet om een collecte gaat, maar om huis-aan-huis werving, zijn wij niet gebonden aan het collecterooster voor goede doelen.

Maar vanzelfsprekend hechten we grote waarde aan positieve en prettige gesprekken. Daarom werken onze wervers via een gedragscode en de Reclame Code Fieldmarketing. In deze codes staan de regels voor werving aan de deur. We hanteren regels voor het respectvol benaderen en verplichten wervers om bestaande Bel-niet-aan-stickers te respecteren.
En we werven op vastgelegde tijden: maandag t/m vrijdag van 09:00 – 21:00 uur en zaterdag van 10:00 tot 20:00 uur.

Mede door de Leprastichting is het jaarlijks aantal nieuwe diagnoses enorm gedaald. Desondanks komen er dagelijks nog nieuwe patiënten bij. Per jaar circa 200.000. Onze inkomsten zijn echter onvoldoende om al deze mensen vroegtijdig op te sporen en te behandelen. Daarvoor is structurele steun zeer belangrijk en maken wij gebruik van huis-aan-huis werving. Indien u niet wilt dat er bij u wordt aangebeld door goede doelen, dan kunt u onder andere bij kassa.bnnvara.nl een gratis ‘Bel-Niet-Aan-sticker bestellen.

Wat voor maatregelen neemt de Leprastichting tijdens het werven?

  • De door het RIVM gecommuniceerde maatregelen worden nageleefd;
  • De werver houdt 1,5 meter afstand van de consument;
  • Wervers zijn gecontroleerd of zij geen ziekteverschijnselen hebben;
  • Tablets, wervers en andere materialen worden regelmatig gedesinfecteerd. De werver wast regelmatig zijn handen;
  • Er wordt extra zorgvuldig omgegaan met kwetsbare doelgroepen. De werver beëindigt bij twijfel over de gezondheid van de consument of op verzoek van de consument het gesprek direct.

Nemen jullie wervers contact geld aan?

Nee. Onze wervers vragen niet om contant geld en nemen dit ook niet aan. Ze vragen alleen om een machtiging, structureel of éénmalig. Alleen als u donateur wordt, vraagt onze werver u om de volgende gegevens: Naam, geboortedatum, adres, telefoonnummer, e-mail, bedrag, bankrekeningnummer (IBAN) en uw handtekening. De werver gebruikt een digitale tablet (een soort grote telefoon) waar deze gegevens worden ingevuld.

Deze informatie heeft de Leprastichting nodig voor uw bank zodat uw incasso aan het einde van de maand, rond de 27e, geïncasseerd kan worden.

U kunt gerust zijn, alleen het met u afgesproken bedrag wordt afgeschreven.

Hoe weet ik nou of het allemaal wel klopt?

Als u donateur bent geworden en alle gegevens in de tablet zijn gezet, ontvangt u dezelfde dag nog een e-mail met als bijlage een bevestiging van hetgeen dat met u is afgesproken. De bevestiging per e-mail is voor u het bewijs dat alles correct is verlopen en dat u inderdaad een werver van de Leprastichting heeft gesproken en donateur van de Leprastichting bent geworden. PS Het kan zijn dat de e-mail in het mapje met ongewenste (junk) e-mail terecht komt.

Ik ben donateur geworden en nu ben ik ook weer gebeld door jullie, klopt dat wel?

Dat klopt inderdaad. Binnen een paar dagen wordt u door ons gebeld om u persoonlijk te bedanken voor uw steun. Want we zijn erg blij dat u donateur bent geworden. Ook bij deze: dank u wel! Tevens vragen wij u in het gesprek hoe u het gesprek met de werver heeft ervaren, of alle gegevens kloppen en natuurlijk horen we graag van u waarom u donateur bent geworden.

Vragen, opmerkingen of klachten?

De Leprastichting hecht grote waarde aan de kwaliteit van de werving. Als u vragen, opmerkingen of klachten heeft over het werven van donateurs aan de deur of de desbetreffende werver, laat u ons dat dan alstublieft weten. We nemen elke reactie serieus! U kunt ons bellen op 020-5950500 of mailen via info@leprastichting.nl. Het is handig als u de datum en locatie van het gesprek vermeldt. Vraag de werver eventueel om de identificatiekaart of het pasje van de Leprastichting en noteert u de naam van de werver en het ID-nummer.

Schrijf u in voor de e-mailnieuwsbrief en ontvang nieuws en informatie over acties of volg ons op social media.