“Ik weet nu zeker dat mijn geld goed terecht komt”

Ik hoorde over een vrouw die in India een weverij voor leprapatiënten was gestart

“In de jaren zeventig hoorde ik van vrienden over een sociaal betrokken en zeer toegewijde vrouw uit München, Duitsland. Ze heette Agnes Kunze. Zij was in Noord-India een weverij voor leprapatiënten gestart.

Ik kan me nog goed herinneren hoe vreselijk ik het vond dat deze mensen door lepra verminkt en uit de maatschappij verstoten waren. Vanuit Nederland bestelde ik regelmatig hun handgeweven textielproducten. Servetten, tafellakens, vloerkleden.”

Donateur Alie Schutten dekt de tafel
Alie dekt de tafel met een tafellaken en servetten die door leprapatiënten in India gemaakt zijn.
Tafelkleed en servetten uit India
“Ik gebruik ze iedere dag"
Donateur Alie Schutten bij haar aan tafel

“Op die manier probeerde ik leprapatiënten te steunen. Maar in die tijd was het niet gemakkelijk om giften over te maken naar een goed doel in een ver buitenland. En ik wilde graag een lepraorganisatie met een breder bereik steunen. Zodoende ben ik gaan doneren aan de Leprastichting in Nederland.

Ik wilde graag een lepraorganisatie met een breder bereik steunen

“In mijn werkzame leven heb ik zestien jaar lang voor mensen met een ernstige lichamelijke beperking gewerkt. Daarom raakt het me zo dat leprapatiënten voor hun leven lang gehandicapt en sociaal buitengesloten kunnen raken. Ze verliezen daardoor hun menswaardigheid.

Ik was niet met nalaten bezig, totdat mijn inmiddels overleden man en ik in de jaren negentig over een testament gingen nadenken. We vroegen ons af: wat als wij er straks niet meer zijn? We hebben toen ieder afzonderlijk een testament opgemaakt. Hij heeft dat op zijn eigen manier gedaan en ik ook. Toen alles geregeld was, gaf ons dat een gerust gevoel.”

Donateur Alie Schutten wijst India aan op de wereldkaart
Alie wijst India aan op de wereldkaart.

Toen mijn testament geregeld was, gaf mij dat een gerust gevoel. Ik weet nu zeker dat mijn geld goed terecht komt

“Hoe lang ik nog mag leven is onbekend voor mij, maar ik weet nu zeker dat mijn geld goed terecht komt. Met wat ik nalaat aan de Leprastichting wil ik graag helpen om het lepraprobleem op te lossen. Geld blijft hard nodig voor meer onderzoek en betere medicatie.”

 


Een testament in 5 stappen >> Ga naar de stappen

Hoe kan ik nalaten aan de Leprastichting >> Hoe kunt u nalaten

Meer informatie  >> Meer informatie aanvragen

Schrijf u in voor de e-mailnieuwsbrief en ontvang nieuws en informatie over acties of volg ons op social media.