Organisatie
Waar werken we?
-
Brazilië
1.067 gezondheidswerkers werden in 2020 getraind op het voorkomen van handicaps en discriminatie
Bekijk pagina -
India
12.667 nieuwe leprapatiënten opgespoord en behandeld
Bekijk pagina -
Indonesië
45.105 naaste contacten van leprapatiënten werden preventief behandeld
Bekijk pagina -
Mozambique
1.224 door lepra getroffen personen gingen er sociaaleconomische op vooruit
Bekijk pagina -
Nepal
2.295 lokale mensen die specifiek opkomen voor de behoeften van leprapatiënten zijn ondersteund
Bekijk pagina
We zijn actief in landen waar lepra het meeste voorkomt. Zo komt 80% van de jaarlijks vastgestelde nieuwe leprapatiënten voor in India, Brazilië en Indonesië. Internationaal staan we bekend als NLR, until No Leprosy Remains en hebben we een leidende rol in de Internationale Federatie van Leprabestrijdingsorganisaties (ILEP). Omdat je samen verder komt dan alleen, is goede samenwerking cruciaal. We werken daarom nauw samen met andere organisaties en internationale netwerken om een wereld zonder lepra in 2040 te realiseren. Meer weten? Kijk op onze NLR-website (Engels)
Lokale aanpak
Een wereld zonder lepra realiseren we samen. Samen met donateurs, internationale partnerorganisaties, overheden en gezondheidsdiensten. We zijn er ook van overtuigd dat je een probleem het beste kunt oplossen daar waar het speelt. Dat laten we dan ook zien door onze landenkantoren te veranderen in lokale goede doelen organisaties.
Het internationale kantoor in Amsterdam
Na de verandering van de landenkantoren naar lokale goede doelen organisaties, blijft het internationale kantoor in Amsterdam een belangrijk kruispunt. Zo blijft het kantoor via partnerships actief bij internationale onderzoeks- en innovatietrajecten (via bijvoorbeeld het Leprosy Research Initiative) en faciliteert het kennisoverdracht (via bijvoorbeeld de websites Infolep en InfoNTD. De Leprastichting zal haar belangrijkste taak, fondsenwerving, voortzetten voor het (mede) financieren van hulpverlening en onderzoek.