De patiënten waren eerder afhankelijk van klusjes die zij deden om aan hun basisbehoeften te komen. Nu ze vanwege de lockdown niet meer mogen werken, is het verkrijgen van voedsel erg moeilijk voor hen. En dat komt niet alleen door geldgebrek, maar ook vanwege discriminatie.

‘Normaal gesproken gaan we niet op pad om iets te kopen, omdat we worden verafschuwd door andere mensen. Onze basisbehoeften ontvangen we door klusjes te doen. Sinds de lockdown zijn we gedwongen om onze basisbehoeften te kopen. Dit zorgde voor een enorm vervelende en beschamende situatie.’ legt leprapatiënt S. Sundaramoorthy uit. ‘Toen ik groente ging kopen bij een winkel op vijf kilometer afstand van mijn kolonie in Alapakkam, liepen alle mensen op straat en in de winkel direct weg toen ze mij zagen. Ze ontwijken ons en zijn bang voor ons omdat we lepra hebben.’

Ze ontwijken ons en zijn bang voor ons omdat we lepra hebben

S. Sundaramoorthy woont, samen met honderden anderen, in een kolonie in Alapakkam. Hij wordt behandeld voor de ziekte in een lokaal overheidsziekenhuis en is door medicatie niet langer besmettelijk.

Schrijf u in voor de e-mailnieuwsbrief en ontvang nieuws en informatie over acties of volg ons op social media.