India

Hij vindt dat wel heel vervelend en voelt zich er slecht door. Akash heeft geen gevoel in zijn handen waardoor hij weinig kan tillen, niet goed kan eten en schrijven. Eerst deed hij nog wel oefeningen – die hij van de dokter had gekregen – met zijn vingers, maar hij zag geen verbetering en is daarom gestopt. Hij heeft vaak z’n handen verbrand, maar dat merkt hij dan niet, omdat hij daar geen gevoel in heeft.

Zijn familie was ongerust toen ze de diagnose lepra hoorden, omdat ze bang waren dat hij niet financieel zou kunnen bijdragen. Akash was namelijk van plan om naar een andere stad, Mumbai, te vertrekken om flink geld te verdienen. Dat plan heeft hij op een gegeven moment losgelaten en besloot in het dorp bij zijn familie te blijven.

Momenteel verdient Akash prima zijn geld met het verkopen van snacks op straat. Dat doet hij zeven dagen per week. Hij moet dan wel zijn verkoopkar van en naar huis over de treinrails zien te tillen. Daarbij krijgt hij gelukkig hulp van zijn vader, want het is te zwaar om in z’n eentje te doen.

Zijn familie is na de diagnose van Akash preventief behandeld door NLR India om verdere besmetting te voorkomen. Akash wordt gelukkig door niemand gediscrimineerd en leeft verder een normaal leven. Hij houdt z’n gevoelens wel bij zich, want hij vindt het lastig om te delen met anderen. Tot slot zegt hij: “Ik geloof dat wat in je leven gebeurt, gebeurt met een reden”.

Schrijf u in voor de e-mailnieuwsbrief en ontvang nieuws en informatie over acties of volg ons op social media.