Shana5 header

‘Slechts het topje van de ijsberg gezien’

Shana5 eind presentaties

Op de foto met de grote bazen na de eind presentaties op NLR Delhi. (Links Dr.Arif, Rechts Dr.Wim en Dr.Manglani)

 

 

 

Beste lezers, wat is het een avontuur geweest. Ik ben inmiddels ruim 2 weken terug in Nederland en ik mis India ontzettend. Het is toch best even wennen om weer terug te zijn. Mijn tijd in India was absoluut geweldig, ik zou het voor geen goud willen inwisselen.

 

Naast dat ik mijn sociale en professionele netwerk heb kunnen uitbreiden, heb ik enorm veel geleerd. De afgelopen jaren heb ik in de schoolbanken en door middel van stages veel geleerd over onderzoek doen. Echter was mijn buitenlandse stage anders. Hier heb ik mijn vaardigheden en kennis op een andere manier kunnen toepassen en ontwikkelen. De omgeving in India is anders, de manier van communiceren, de mensen en de cultuur ook. Dit brengt nieuwe uitdagingen met zich mee waar ik op het werkveld nog niet eerder mee te maken heb gehad. Verder heb ik in een relatief korte periode met enorm veel mensen samen gewerkt, dit was niet altijd even makkelijk maar wel heel leuk.

Ik vind het jammer dat mijn tijd in India maar zo kort heeft geduurd, er is zoveel nog te doen dat ik het gevoel heb alleen nog maar het topje van de ijsberg te hebben gezien. Als ik terug kijk naar mijn reis denk ik dat ik op persoonlijk vlak het meest ben gegroeid. Ik heb vooral geleerd dat ondanks we overal een andere taal spreken we allemaal dezelfde mensen zijn die, als we respect voor elkaar hebben, je altijd bereid zijn te helpen.

Shana5 Ganges

Kindjes langs de Ganges die elke dag hier komen spelen en zwemmen. Tussendoor vangen ze kleine visjes om die vervolgens zo op te eten!

 

 

'Het maximale uit het leven halen'

Daarnaast kan het leven zo mooi zijn als je het zelf maakt. Met vaak veel minder tot beschikking, weten de mensen in Varanasi, vooral in de dropjes, toch het maximale uit het leven te halen. Ieder op zijn eigen manier is op zoek naar zijn eigen geluk. Ik ben de leprastichting enorm dankbaar voor deze unieke en geweldige kans. Keep up the good work NLR!

 

 

Eindblog geschreven door Shana,

India, 16 juni 2017

 

 

 

 

 

 

 

 

E-mailnieuwsbrief

 

 

Volg ons ook op:

  fb   twitter   youtube   LinkedIn follow logo