‘Als ik nieuwe mensen in mijn groep krijg, kijken ze altijd vol ongeloof naar de
mensen in mijn groep die daar al langer lid van zijn. Ze kunnen niet geloven dat deze mensen zich ooit net zo hebben gevoeld als zij. Hoe kan het dat ze nu weer lopen? Hoe kan het dat ze nu weer lachen? Als ik vertel dat die mensen dat kortgeleden nog niet konden, is dat een ongelooflijke oppepper voor de nieuwelingen. Zij kunnen het dus ook!

Momenteel help ik drie patiënten intensief. Zij hebben hun motoriek allemaal verbeterd. Ze zijn allemaal lid van zelfhulpgroep Ambrosio. Deze baan maakt me blij en ik voel me zelfverzekerd. Ik help mensen te herstellen, zodat ze hun dromen kunnen voortzetten. Het gaat erom dat ze weer zelfverzekerd in de samenleving kunnen terugkeren.

Atessalónica is daar een goed voorbeeld van. Toen ze de eerste dag naar me keek, zag ik een wanhopige vrouw zonder toekomst. Een moeder die niet voor haar kinderen kon zorgen. Haar handicap nam haar volledig in beslag. En kijk haar nu eens! Het is zo ontzettend bevredigend om iemand te zien die niet langer letterlijk en figuurlijk haar ziekte is, maar gewoon een mens zoals jij en ik.’

Schrijf u in voor de e-mailnieuwsbrief en ontvang nieuws en informatie over acties of volg ons op social media.