Onderzoek

A single dose of rifampicin to prevent leprosy: qualitative analysis of perceptions of persons affected, contacts, community members and health professionals towards chemoprophylaxis and the impact on their attitudes in India, Nepal and Indonesia

Authors: Peters R, Mieras L, Subedi M, Apte H. Koesbardiati T, Banstola N, Das S, van Brakel W.

Source: Leprosy Review. 4, 2018.

Andere artikelen

Gelito krijgt zijn medicijnen tegen lepra
Arts onderzoekt een kind op symptomen van lepra
Een arts onderzoekt de huid op gevoelloosheid

Digitale Bibliotheek

Onderzoek is een doorslaggevende factor in de strijd tegen lepra. Door het delen van onze kennis kunnen we een cruciale bijdrage leveren aan een wereld zonder lepra en sociale uitsluiting als gevolg van een handicap. Daarom stellen we in samenwerking met andere organisaties toonaangevende wetenschappelijke bijdragen beschikbaar via de websites Infolep en InfoNTD.

Infolep

Infolep is hét platform voor informatie over lepra en aanverwante onderwerpen. Het platform biedt toegang tot meer dan 28.500 publicaties en wordt gebruikt door meer dan 20.000 mensen in 185 landen. Infolep biedt kennis en informatie aan wetenschappers, professionals en anderen die werkzaam zijn op het gebied van lepra om hun dagelijks werk te ondersteunen. De website fungeert tevens als bibliotheek: het platform verleent toegang tot betaalde artikelen en biedt hulp bij het zoeken naar literatuur voor mensen die dit zelf niet kunnen. Bezoek de onlinebibliotheek voor toegang tot een unieke verzameling aan bronnen over lepra en belangrijke onderwerpen zoals preventie, diagnostisch testen, discriminatie, geestelijke gezondheidsproblemen en preventie van handicaps.

InfoNTD

Door het succes van Infolep werd in 2016 een nieuw platform gelanceerd onder de naam InfoNTD. InfoNTD is een internationaal informatiepunt over vergeten tropische ziekten (NTD’s): een groep besmettelijke ziekten waar ook lepra onder valt. De website stelt informatie ter beschikking over zaken als preventie van handicaps, inclusie, discriminatie, geestelijke gezondheidsproblemen, patiëntenvoorlichting en bewustzijn over ziekten zoals lepra. InfoNTD is dé plek om artikelen, e-journals en e-books over NTD’s en verwante onderwerpen te raadplegen. Wetenschappers, professionals en anderen die werkzaam zijn op het gebied van NTD’s hebben toegang tot een gratis bezorgservice voor publicaties die niet in het publieke domein beschikbaar zijn, literatuuronderzoek, trainingsmaterialen en een maandelijkse digitale nieuwsbrief met een overzicht van recente publicaties. In 2018 verwelkomde de website een indrukwekkend aantal van 15.000 unieke bezoekers.

Schrijf u in voor de e-mailnieuwsbrief en ontvang nieuws en informatie over acties of volg ons op social media.