Samenwerken om lepra te bestrijden

We werken samen met andere internationale, hulpverlenende organisaties, lokale overheden, partners en hulpverleners, met donateurs en andere belangrijke giftgevers zoals de Nationale Postcode Loterij om onze ambitie te kunnen realiseren. Maar we werken ook samen met leprapatiënten die ons helpen om binnen hun gemeenschap discriminerende vooroordelen te reduceren en die als geen ander impactvolle voorlichting en ondersteuning kunnen geven, gebaseerd op hun eigen persoonlijke ervaringen.

Krachten bundelen

Op Wereldlepradag, 18 januari 2018, lanceerden we vol enthousiasme een nieuw samenwerkingsverband: ‘Global Partnership for Zero Leprosy’. Een krachtenbundeling van belangrijke organisaties die overheden steunt in hun strijd tegen lepra. Ook onze steun aan de American Leprosy Missions (ALM) voor de ontwikkeling van een vaccin tegen lepra (LepVax) geeft al eerste positieve resultaten.

We willen al onze partners en donateurs hartelijk danken voor hun steun in 2018.

In het jaarverslag van 2018 leest u meer over deze verschillende samenwerkingsverbanden, de resultaten en krijgt u een vooruitblik voor 2019.

Schrijf u in voor de e-mailnieuwsbrief en ontvang nieuws en informatie over acties of volg ons op social media.