83% van het geld wordt besteed aan de doelstellingen. We besteden dus van elke uitgegeven euro 17 cent aan zaken die nodig zijn om ons doel te kunnen bereiken en de organisatie daarvoor op orde te houden. Denk bijvoorbeeld aan de huur van ons kantoorgebouw, uitgaven voor fondsenwerving, maar ook aan de totale salariskosten van onze medewerkers. Het zijn uitgaven die nodig zijn om onze inzet tegen lepra en zijn gevolgen wereldwijd mogelijk te maken én professioneel uit te voeren.

Inkomen directeur Leprastichting Nederland

Het jaarinkomen van onze directeur Linda Hummel is € 120.086,- (inclusief vakantiegeld en eindejaarsuitkering). Hierbij volgt de Leprastichting de Beloningsregeling voor Directeuren van brancheorganisatie Goede Doelen Nederland. De functie van directeur binnen onze organisatie is meer dan een fulltime baan. Een baan met grote verantwoordelijkheden die door een professional moet worden uitgevoerd.

De directeur is eindverantwoordelijk voor de resultaten van een organisatie waarin jaarlijks bijna 10 miljoen euro omgaat, waar zo’n 218 mensen werken, die de steun krijgt van ongeveer 44.862 donateurs en 350 vrijwilligers. Een organisatie die bovendien samenwerkt met vele partners, zoals ministeries van gezondheid, wetenschappers, bedrijven en andere NGO’s. Ten opzichte van functies met een vergelijkbare zwaarte is de huidige beloning van de directeur is dan ook redelijk.

Schrijf u in voor de e-mailnieuwsbrief en ontvang nieuws en informatie over acties of volg ons op social media.