Als er één ding is wat
Covid-19 ons leert…

…dan is het dat Nederland in staat is, vooral onder grote druk, een enorme saamhorigheid te ontwikkelen. Samen zijn we één met de mensen om ons heen, maar zijn we ook één met de patiënten en hun zorgverleners. Gesterkt door die solidariteit is iedereen in de zorg tot bovenmenselijke prestaties in staat. 

Laten we die solidariteit vooral verder verspreiden

In de bestrijding van lepra kunnen we ontzettend veel leren van de manier waarop we met Covid-19 omgaan. Het zou werkelijk fantastisch zijn als we ons saamhorigheidsgevoel kunnen doorgeven aan leprapatiënten en hun zorgverleners in India. Zij zijn al enorm kwetsbaar en krijgen er met Covid-19 nu mogelijk een extra besmetting bij. 

Gewoon een kaartje kan zoveel teweegbrengen

Mensen met lepra worden door de komst van het Covid-19 virus extra hard getroffen. Ze staan al aan de onderste trede van de maatschappij en nu dreigen ze daar ook nog eens van af te vallen. De Leprastichting staat hen bij met medische en psychische hulp. 

En u kunt ook iets voor hen doen. Door gewoon een digitaal kaartje te sturen. Dat kost u niets. De Leprastichting zorgt voor de verspreiding naar India. Hoe meer kaartjes, hoe meer mensen zich gesterkt zullen voelen dat de inwoners van een land ver weg als Nederland, ook hen een warm hart toedragen.

Wilt u ook in India een hulpverlener, een volwassene of een kind een warm hart toedragen? 

Maak dan uw keuze uit onderstaande kaarten. Wilt u zien wat uw kaartje met de ontvanger heeft gedaan? Vul dan ook uw e-mailadres in. U krijgt dan een persoonlijke boodschap uit het verre India!