Vacatures: twee Senior Programme Officers

De Leprastichting zet zich sinds 1967 in voor een professionele bestrijding van lepra, een ziekte die in ontwikkelingslanden jaarlijks ruim 200.000 mensen treft. De stichting steunt de leprabestrijding, het voorkomen van handicaps en stigma via programma’s in 7 landen. Wij doen dit met financiële hulp, deskundige adviezen en begeleiding, training en opleiding van medisch personeel en door innovaties te introduceren. Daarnaast financiert de Leprastichting relevant wetenschappelijk onderzoek. In 7 landen hebben we eigen vestigingen. In veel landen streven we ernaar de komende 20 jaar lepra definitief onder controle te krijgen.

De Leprastichting is een kleine en efficiënte organisatie met ongeveer 50.000 particuliere donateurs en 1.000 vrijwilligers. Op het International Office in Amsterdam werken, onder leiding van een directeur bestuurder, 25 medewerkers verdeeld over de afdelingen Fondsenwerving en Communicatie, Financiële Administratie, de Technische Afdeling en de afdeling Programma’s. Er is een decentralisatieproces gaande met daarin veel aandacht voor versterking van de landenkantoren.

Vanwege uitbreiding van de werkzaamheden en vanwege het zwangerschapsverlof van een van onze collega’s zijn wij voor de afdeling Programma’s op zoek naar twee:

2 Senior Programme Officers

38 uur

Als Senior Programme Officer ben je verantwoordelijk voor de ondersteuning en het monitoren van de programma’s die in de verschillende landen worden uitgevoerd. Je werkt vanuit ons International Office in Amsterdam en ondersteunt een aantal landenkantoren in de gehele cyclus van het programmawerk.

Wat wij van je verwachten:

Als Senior Programme Officer ondersteun je enkele landenkantoren in hun organisatorische ontwikkeling binnen het decentralisatieproces. Daarnaast ondersteun je hen in programmamanagement, netwerkontwikkeling, samenwerking met partnerorganisaties en op het gebied van Institutionele fondsenwerving.

De Senior Programme Officer die de collega met zwangerschapsverlof vervangt heeft de aanvullende taak om te zorgen voor voortgang van de implementatie van een nieuw PME systeem.

Jouw profiel

• Je kunt goed schakelen tussen de situaties op de verschillende kantoren en de verschillende werkzaamheden.
  • Je kunt goed plannen en prioriteren en houdt daarbij de beoogde doelstellingen voor ogen.
  • Je bent Initiatiefrijk en kunt zelfstandig werken.
  • Je kunt je verplaatsen in anderen en streven naar een prettige en open samenwerking, waarbij serviceverlening steeds een rol speelt.
  • Je bent gewend om te gaan met collega’s met een andere culturele achtergrond.
  • Je hebt minimaal 5 jaren werkervaring in ontwikkelingssamenwerking, waarvan bij voorkeur enkele jaren in een ontwikkelingsland
  • Je hebt ervaring als programme officer, of een vergelijkbare functie in een internationale organisatie.
  • Je hebt aantoonbare ervaring in het werven van Institutionele Fondsen
  • Je hebt ervaring met Project Cycle Management/PME
  • Je hebt financieel inzicht, ervaring met budgetteren en rapporteren
  • Je hebt een uitstekende beheersing van de Engelse taal, zowel in woord als geschrift. Portugees is een pré.
  • Je hebt een academisch werk- en denkniveau.

Wij bieden je:

• Een uitdagende functie binnen een kleine internationale organisatie die volop in beweging is.
  • Een salaris, afhankelijk van kennis en ervaring, met een maximum van € 4.482,= .
  • Voor de positie ten behoeve van de zwangerschapsvervanging: een tijdelijke aanstelling van minimaal 4 maanden.
  • Voor de positie ten behoeve van uitbreiding van de afdeling: een jaarcontract, met optie tot verlenging.
  • De Leprastichting kent een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden.
  • Ons kantoor is gevestigd in Amsterdam, op loopafstand van het Amstelstation.

Reageren

Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Agnes Schaafsma, 020-5950524. Mail je brief en CV uiterlijk 25 juni 2017 naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Geef daarbij aan naar welke van de twee functies je voorkeur uitgaat. De eerste gesprekken zullen plaatsvinden op 4 en 7 juli a.s. Wij nodigen mensen met een beperking nadrukkelijk uit om te solliciteren.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacaturetekst wordt niet op prijs gesteld.