Vacature: Senior Financieel Medewerker

De Leprastichting zet zich sinds 1967 in voor een professionele bestrijding van lepra, een ziekte die jaarlijks ruim 200.000 mensen treft. We trainen vrijwilligers, gezondheidswerkers en artsen in vroege opsporing, om handicaps te voorkomen. En ondersteunen medische, sociale en economische revalidatie van mensen met handicaps door lepra of vergelijkbare tropische ziekten en andere oorzaken. Wij werken met een budget van ongeveer tien miljoen euro per jaar. Dit budget wordt grotendeels verkregen door donaties van ongeveer 50.000 trouwe donateurs en uit andere particuliere bronnen.

De afdeling Financiën en Administratie is op het gebied van “finance and control” nauw betrokken bij de projecten van de Leprastichting en is daarbij verantwoordelijk voor de coördinatie van begroting, financiële voortgangsrapportages, de financiële administratie en de jaarrekening. In verband met het zwangerschapsverlof van een van onze medewerksters zijn we voor de afdeling Financiën en Administratie op zoek naar een tijdelijke:

Senior Financieel Medewerker

32-38 uur per week Voor de periode van 27 augustus 2018 tot en met 25 januari 2019

Wij nodigen mensen met een beperking nadrukkelijk uit om te solliciteren.

Als senior financieel medewerker coördineer je de financiële administratie en stuurt de financieel medewerkster aan. Je legt daarbij verantwoording af aan het hoofd van de afdeling Financiën en Administratie.

Inhoud van de functie:

• Je zorgt in overleg met het afdelingshoofd voor de opzet, uitvoering en controle van de financiële administratie en salarisadministratie.
  • Je zorgt voor de coördinatie, planning en monitoring van de begroting en de jaarrekening cyclus en bent als ‘meewerkend voorman/vrouw’ verantwoordelijk voor de financiële administratie van het hoofdkantoor.
  • Je analyseert relevantie informatie en procedures op het gebied van de kwaliteitsbewaking van de financiële administratie en doet voorstellen voor verbetering.
  • Je coördineert de voorbereidende werkzaamheden voor de begroting en de jaarrekening van de organisatie.
  • Je stelt periodieke managementrapportages en statusrapportages zelfstandig op.
  • Je ondersteunt afdelingshoofden op financieel administratief terrein.
  • Je bent een vraagbaak op financieel administratief gebied voor medewerkers in de organisatie.

Jouw profiel:

• Je beschikt over een afgeronde HEAO-BE-opleiding of HBO-accountancy.
  • Je hebt minimaal 3 jaar relevante werkervaring, bij voorkeur in een fondsenwervende organisatie.
  • Je hebt ruime ervaring in het opstellen van financiële stukken (begrotingen, rapportages, jaarrekeningen).
  • Je hebt inhoudelijke kennis van financiële administratie, salarisadministratie en interne processen en procedures, alsmede van relevante wet- en regelgeving op financieel en fiscaal gebied.
  • Je hebt aantoonbare kennis van MS Dynamics NAV en vergelijkbare boekhoudpakketten.
  • Je bent zeer vaardig in MS-Office Word en Excel.
  • Je hebt een goede beheersing van Nederlands en Engels taal, zowel mondeling als schriftelijk.
  • Je bent initiatiefrijk en in staat zelfstandig beslissingen te nemen.
  • Je bent integer, zorgvuldig en kan nauwkeurig werken.
  • Je bent sociaal vaardig, een teamspeler.
  • Je bent betrokken bij de doelstelling van de Leprastichting.

Wij bieden je:

• Een uitdagende functie binnen een internationale organisatie die volop in beweging is.
  • Een werkomgeving met betrokken en enthousiaste collega’s.
  • Een salaris, afhankelijk van kennis en ervaring, met een maximum van € 4.631,- per maand op basis van een fulltime contract (de Leprastichting heeft een fulltime werkweek van 38 uur).
  • De Leprastichting is aangesloten bij pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW) en kent verder een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden.
  • Ons kantoor is gevestigd in Amsterdam, op loopafstand van het Amstelstation.

Enthousiast?

Je kunt tot en met 15 augustus 2018 je CV en motivatie sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Als je extra vragen hebt kun je op telefonisch contact opnemen met Robert Westhoff (Financiën en Administratie, 020-5950510), of e-mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Een eerste gesprek vindt plaats op 22 of 23 augustus 2018.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacaturetekst wordt niet op prijs gesteld.

Is dit niet je droombaan? Steun dan de Leprastichting door deze vacature te verspreiden in je netwerk.