Vacature relatiemanager / senior fondsenwerver

De Leprastichting zet zich sinds 1967 in voor een professionele bestrijding van lepra, een ziekte die jaarlijks ruim 200.000 mensen treft. We trainen vrijwilligers, gezondheidswerkers en artsen in vroege opsporing, om handicaps te voorkomen. En ondersteunen medische, sociale en economische revalidatie van mensen met handicaps door lepra of vergelijkbare tropische ziekten en andere oorzaken. Wij werken met een budget van ongeveer tien miljoen euro per jaar. Dit budget wordt grotendeels verkregen door donaties van ongeveer 50.000 trouwe donateurs en uit andere particuliere bronnen.

De afdeling Fondsenwerving en Communicatie is verantwoordelijk voor het werven en binden van donateurs aan de doelstellingen van de Leprastichting. Recentelijk heeft de afdeling een vernieuwde koers uitgezet, waarbij we onze supporters nog meer centraal zetten en investeren in onze relaties met grote gevers. Om deze ambitie te realiseren zijn we op zoek naar een:

Relatiemanager / senior fondsenwerver

38 uur per week

Als relatiemanager ben je verantwoordelijk voor de uitvoering van een nieuwe en ambitieuze fondsenwervende strategie, gericht op versterking van de relaties met middelgrote en grote particuliere gevers en groei van hun bijdragen.

Inhoud van de functie:

• Je ontwikkelt de programma’s voor middelgrote gevers, major donors, periodiek schenken en nalaten, en verzorgt de bijbehorende (wervings)activiteiten;
  • Je ontwikkelt en test nieuwe proposities en activiteiten;
  • Je ontwikkelt persoonlijke relaties met onze grootste particuliere gevers;
  • Je monitort, evalueert en rapporteert over de uitgevoerde activiteiten, inclusief de financiële voortgang;
  • Je werkt nauw samen met je collega’s en rapporteert aan het Hoofd Fondsenwerving en Communicatie.

Jouw profiel:

• Een afgeronde HBO-opleiding op het gebied van marketing & communicatie;
  • Minimaal 3 jaar werkervaring op het gebied van fondsenwerving en relatiebeheer. Ervaring met fondsenwerving gericht op middle- en major donors is een pre;
  • Je bent een geboren relatiebeheerder en netwerker, en je hebt aantoonbare ervaring met het opbouwen en onderhouden van relaties;
  • Je hebt affiniteit met internationale hulpverlening;
  • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal uitstekend in woord en geschrift;
  • Je bent creatief, ondernemend, analytisch en besluitvaardig;
  • Wij nodigen mensen met een beperking nadrukkelijk uit om te solliciteren.

Wij bieden je:

• Een uitdagende functie binnen een middelgrote internationale organisatie die volop in beweging is;
  • Een salaris, afhankelijk van kennis en ervaring, met een maximum van € 4.558,- per maand op basis van een fulltime contract (38 uur is fulltime);
  • Een jaarcontract, met de mogelijkheid tot verlenging;
  • De Leprastichting is aangesloten bij pensioenfonds Zorg en Welzijn (PGGM) en kent verder een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden;
  • Ons kantoor is gevestigd in Amsterdam, op loopafstand van het Amstelstation.

Enthousiast?

Je kunt tot en met zondag 14 januari 2018 je CV en motivatie sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Vanwege de feestdagen kun je de bevestiging van ontvangst vanaf 8 januari tegemoet zien. Als je extra vragen hebt kun je op maandag 8 januari en dinsdag 9 januari van 15.00 tot 17.00 uur telefonisch contact opnemen met Femke Ruinaard (Hoofd Fondsenwerving en Communicatie, 020-5950509) . Een eerste gesprek vindt plaats op donderdag 18 januari.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacaturetekst wordt niet op prijs gesteld.