Vacature Hoofd Fondsenwerving en Voorlichting

De Leprastichting zet zich sinds 1967 in voor een professionele bestrijding van lepra, een ziekte die in ontwikkelingslanden jaarlijks ruim 200.000 mensen treft. De stichting steunt de leprabestrijding, het voorkomen van handicaps en stigma via programma’s van eigen kantoren en partners in zeven landen. Wij doen dit met financiële hulp, deskundige adviezen en begeleiding, training en opleiding van medisch personeel en door innovaties te introduceren. Daarnaast financiert de Leprastichting relevant wetenschappelijk onderzoek. In veel landen streven we ernaar de komende twintig jaar lepra definitief onder controle te krijgen.

De Leprastichting is een kleine en efficiënte organisatie. Op het bureau in Amsterdam werken 23 medewerkers verdeeld over vier afdelingen. De jaarlijkse inkomsten bedragen circa tien miljoen euro. De afdeling Fondsenwerving & Voorlichting werft ruim vier miljoen euro per jaar uit donaties van ongeveer 50.000 trouwe donateurs en uit andere particuliere bronnen. Daarnaast houdt de afdeling lepra door voorlichting op de agenda bij het Nederlands publiek.

Wij zoeken een ervaren en enthousiast:

Hoofd Fondsenwerving en Voorlichting 38 uur

Het hoofd van de afdeling Fondsenwerving & Voorlichting rapporteert aan de directeur, is lid van het managementteam en draagt bij aan de ontwikkeling van de strategie en het beleid van de Leprastichting.

Wat wij van je verwachten:

• Je bouwt verder aan een succesvolle fondsenwervende strategie in de particuliere markt
  • Je geeft leiding aan vier professionals met eigen doelstellingen en targets
  • Je bent verantwoordelijk voor de ontwikkeling van strategie, beleid en jaarplannen
  • Je verantwoordt investeringen, voortgang en resultaten met oog voor rendement
  • Je inspireert je team en de organisatie en hebt een open manier van werken en aansturen
  • Je stuurt je afdeling aan als onderdeel van een organisatie die permanent leert van analyses en evaluaties
  • Je bent verantwoordelijk voor een duidelijke en eenduidige positionering van de Leprastichting

Jouw profiel:

• Je bent een peoplemanager, die kan delegeren en zich thuis voelt in de rol van meewerkend voorman/-vrouw
  • Je hebt minstens vijf jaar leidinggevende ervaring in marketing of fondsenwerving
  • Je bent in staat mensen te enthousiasmeren en bent gericht op samenwerking
  • Je bent resultaatgericht
  • Je hebt een academisch werk- en denkniveau, marketingkennis op NIMA C-niveau of andere relevante marketingopleiding
  • Je hebt ervaring als senior fondsenwerver/marketeer met aantoonbare successen
  • Je hebt een actieve belangstelling voor trends in marketing en communicatie
  • Je bent enthousiast over het werk van de Leprastichting en weet dit over te brengen aan anderen
  • Je communiceert gemakkelijk en goed in Nederlands en Engels

Wij bieden je:

• Een uitdagende functie binnen een kleine organisatie die volop in beweging is
  • Een salaris, afhankelijk van kennis en ervaring, met een maximum van €5.456
  • Om te beginnen een jaarcontract, met de intentie tot omzetten naar een vast dienstverband
  • De Leprastichting is aangesloten bij pensioenfonds Zorg en Welzijn (PGGM) en kent verder een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden
  • Ons kantoor is gevestigd in Amsterdam vlakbij het Amstelstation

Reageren

Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Jan van Berkel, directeur, via telefoonnummer 020-5950501. Mail je brief en cv uiterlijk 14 mei naar Nanny Jaski via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De eerste gesprekken vinden plaats op 19 mei, de tweede gesprekken op 29 mei.