Aanvragen nieuwsbrief De Klepper

De Klepper

 

Zes keer per jaar verschijnt onze nieuwsbrief De Klepper. Hierin lees je onder meer over onze projecten, indringende verhalen uit het veld, en nog veel meer. Hieronder kun je door de voorgaande edities bladeren. 

 

De Klepper. Vanwaar die naam?

Lepra is een ziekte die tot wel vijfduizend jaar terug gaat. Al eeuwenlang worden leprapatiënten uit angst voor besmetting door hun omgeving verstoten.

 

Ook in Nederland gebeurde dat. In de Middeleeuwen werden lepralijders verbannen naar de leprozenhuizen buiten de steden. De enkele keer dat ze zich binnen de stadsmuren vertoonden, moesten zij hun komst aankondigen door te klepperen met een klepper - een houten instrumentje met drie plankjes die met touw aan elkaar gebonden zijn. Iedereen maakte zich dan gauw uit de voeten om besmetting te voorkomen.

 

Lepra wordt in Nederland sinds de Middeleeuwen niet meer verspreid, maar de ziekte eist wereldwijd nog steeds veel slachtoffers. Nog altijd worden leprapatiënten uitgesloten van de samenleving. Goede voorlichting kan de angst en vooroordelen voor de ziekte wegnemen.

 

Leren over lepra >>

 

 

Laatste Klepper nieuwsbrief

Klepper 2 2018 image

 

Aanvragen nieuwsbrief

Ja, ik wil de nieuwsbrief graag per post ontvangen.

Invalid Input

Aanhef
Invalid Input

Voorletters
Invalid Input

Achternaam*
Vul uw achternaam in.

Adres*
Invalid Input

Postcode/Woonplaats*
Invalid Input

E-mailadres*
Vul uw e-mailadres in.

Geboortedatum
- - Invalid Input


* Verplichte velden!