Zou u svp ook direct willen aangeven naar welk van de 2 sessies uw interesse uitgaat; 

De digitale nalatenschap door Sander van der Meer of Uw erfenis, uw wensen: inzicht in testamenten en nalaten door Baukje van Aller. 

Tijdens de eerst genoemde sessie zal Sander van der Meer u meenemen in zaken waar nabestaanden mee te maken krijgen. Denk aan toegang tot wachtwoorden van laptops en telefoons en het al dan niet direct opzeggen van online accounts. Zaken waar slechts 25% van de Nederlands over nagedacht heeft. Baukje van Aller zal u in de andere sessie meer vertellen over het opmaken van een testament en informatie geven over het levenstestament. Inzichten, tips en tools zullen u worden aangereikt. 

Programma

13.00   | Registratie en ontvangst
13.35   | Opening
                Linda Hummel, directeur Leprastichting
13.45   | Het verhaal van Oudaen
13.55   | Bereiken van een wereld zonder lepra
                Liesbeth Mieras, lepra-arts Leprastichting
14.35   | Pauze
14.55   | De digitale nalatenschap
                Sander van der meer
                of
                Uw Erfenis, uw wensen: inzicht in nalaten
                Baukje van Aller  
15.55   | Afsluiting
                Linda Hummel, directeur Leprastichting
16.00   | Hapje en een drankje
16.45   | Einde programma

 

Liesbeth Mieras, lepra-arts Leprastichting

Bereiken van een wereld zonder lepra

Liesbeth Mieras is arts en werkt als coördinator onderzoek en belangenbehartiging bij de Leprastichting. Ze heeft meer dan 25 jaar ervaring in de wereldgezondheidszorg. Tijdens haar werk als medisch adviseur in landen die endemisch zijn voor verwaarloosde tropische ziekten, waaronder lepra, heeft ze waardevolle ervaring opgedaan in de surveillance en bestrijding van infectieziekten. Liesbeth heeft verschillende multi-country lepra onderzoeksprojecten ontwikkeld en gecoördineerd. 

Sander van der Meer

Digitale nalatenschap, maak het bespreekbaar

 Sander heeft veel ervaring als forensisch ICT specialist voor de overheid en is een graag geziene gast op radio en TV. Hij verschijnt ook regelmatig in diverse (vak)bladen. 

Hij is pionier en dé autoriteit met kennis en expertise op het gebied van (toegang tot) de digitale nalatenschap, online erfenis en dierbare data. Hij is de drijvende kracht achter de uniek dienstverlening, Digital Life Legacy en adviseert zelfs de Tweede Kamer over dit onderwerp. Hij is recent winnaar van de Dutch Funeral Award 2022-2024. 

Baukje van Aller

Baukje van Aller

Uw Erfenis, Uw Wensen: inzicht in testamenten en nalaten

Baukje van Aller werkt als kandidaat-notaris bij RijksBredius Notarissen in Bussum. In de dagelijks praktijk houdt zij zicht hoofdzakelijk bezig met het personen- familie en erfrecht. Hiervoor heeft zij ruim drie jaar gewerkt als manager bij Bureau Nalatenschappen van Goede Doelen Nederland, de brancheorganisatie van goede doelen. Bureau Nalatenschappen voert zonder winstoogmerk voor meer dan 40 CBF-erkende goede doelen de controle op de afwikkeling van nalatenschappen uit, waaronder de Leprastichting. Haar passie voor het erfrecht komt voort uit het feit dat het gaat om een blauwdruk van iemands leven. Iedere nalatenschap is immers uniek. 

Praktisch

Bezoekadres bijeenkomst nalaten
Stadskasteel Oudaen
Oudegracht 99
3511 AE, Utrecht

Meer informatie: www.oudaen.nl  

Openbaar vervoer:
Oudaen is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer.
Vanaf Utrecht CS is het 10 minuten lopen. Volg in Hoog Catharijne ‘uitgang centrum’ en steek het Vredenburgplein schuin over. U kiest voor de straat hier tussenin: de Drieharingenstraat. Aan het einde slaat u meteen linksaf, de Oudegracht op. Oudaen is op nummer 99 gevestigd.
Kijk voor het meest actuele reisadvies op www.9292ov.nl   

Auto:
Er zijn diverse parkeergarages op loopafstand: 

  • La Vie garage (navigatieadres Rozenstraat 1 te Utrecht)   
  • Vredenburggarage (navigatieadres Rijnkade 16)
  • Paardenveldgarage (navigatieadres Kroonstraat 9)
  • Springweggarage (navigatieadres Strosteeg 83)   

 

Schrijf u in voor de e-mailnieuwsbrief en ontvang nieuws en informatie over acties of volg ons op social media.