De verjaardagsactie van donateur Dolf Evenberg

Voor zijn zeventigste verjaardag nodigde Dolf Evenberg zijn familie en vrienden uit voor een groot feest met een heerlijk Indisch buffet. Hij vroeg aan zijn gasten geen cadeaus, maar een donatie aan de Leprastichting. ‘Ik ben in Indonesië geboren en weet dat lepra daar veel voorkomt. Ik wil graag dat de ziekte uitgebannen wordt.’

actie dolf evenberg 70jaar

Hoera, 70 jaar!

‘De keuze om op mijn verjaardagsfeest geld in te zamelen voor de Leprastichting kwam niet uit de lucht vallen. Ik ben al vele jaren trouwe donateur, omdat ik weet hoe ernstig lepra is. Ik ben geboren op Zuid-Sulawesi en daar komt lepra veel voor. Ik vind het vreselijk dat leprapatiënten gestigmatiseerd worden, en wil graag dat de ziekte uitgebannen wordt.

Raakvlakken

Bovendien heeft het bestrijden van lepra raakvlakken met mijn professie. Ik ben chemicus en microbioloog van beroep, en heb drie jaar lang het laboratorium van het ziekenhuis in Maputo, Mozambique geleid. Na mijn periode in Mozambique heb ik veel onderzoek gedaan naar bacteriële vaccins. Lepra is een bacteriële ziekte waarvoor goede antibiotica beschikbaar zijn. Daarnaast is monitoring en preventie heel belangrijk. Voorkomen is altijd beter dan genezen.

Gedeeld geluk

Op 25 september werd ik zeventig. In goede gezondheid. Ik gun iedereen dat geluk. Ik wilde mijn mijlpaal graag vieren te midden van familie, vrienden en oud-collega’s en nodigde ze uit voor een groot feest. De feestlocatie was de stolpboerderij van mijn schoonzus. Een Indonesische cateraar verzorgde een heerlijk Indisch buffet. Het was in alle opzichten een bijzonder geslaagd feest: prachtig weer, gezellige mensen, lekker eten.

actie dolf familie vrienden

Prachtig bedrag

Ik wilde voor mijn verjaardag liever geen bloemen of cadeaus, maar vroeg of de genodigden een donatie aan de Leprastichting wilde doen. De feestgangers reageerden heel positief en gul op mijn verjaardagwens. Het heeft een prachtig bedrag opgeleverd. Ik ben ontzettend blij met de opbrengst. Op deze manier dragen we samen een steentje bij aan het uitroeien van lepra. Na afloop van het feest heb ik mijn gasten een klein aandenken meegegeven: een doosje met daarin een kweeksetje voor een klavertje vier. Het duurt ongeveer een week voordat de zaadjes ontkiemen. Iedereen kan wel een beetje extra geluk gebruiken.’

Gratis donatiebox

Viert u uw verjaardag en wilt u, net zoals Dolf Evenberg, uw gasten een donatie voor de strijd tegen lepra vragen? Een prachtig gebaar dat wij zeer waarderen! Stuur uw adres naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 020-5950500, dan sturen wij u gratis per post een donatiebox toe.