De Rode Kater op reis

Leprastichting vrijwilliger en fanatiek haakster Lia Vermeulen (55) stuurt haar gehaakte Rode Katers op verre reizen, door ze mee te geven aan reislustige familieleden. Voor iedere Kater haakt ze kleertjes en accessoires die passen bij de reisbestemming. Ze krijgt van over de hele wereld leuke vakantiekiekjes van haar reizende katers toegestuurd.

‘Met mijn haakwerk steun ik ook nog eens een goed doel’

‘Mijn zoon Nils ging rondreizen in Colombia. Ik vroeg hem gekscherend of hij een door mij gehaakte kater in zijn rugzak zou willen meenemen. Hij zei zowaar ja. Ik maakte de Kater net even wat persoonlijker door hem aan te kleden met een gehaakte sombrero. En zo is het eigenlijk begonnen.'

Rode Kater op reis header

Toepasselijke outfit

'Ik heb ondertussen al zeven Katers gehaakt. Ze zijn afgereisd naar Canada, Rusland, Mongolië en China. In november gaat de kater naar Tsjechië. Ik zoek op internet wat de klederdracht en gebruiken zijn van het betreffende land en haak dan een toepasselijke outfit.'

Rode Kater Moskou

@redcatgoes

'Het geeft me een goed gevoel om een zelfgemaakt cadeau te geven en daarmee ook nog eens een goed doel te steunen. Bovendien vind ik het een fijn idee dat er iets van mijzelf meegaat op reis, als een soort talisman die mijn familie beschermt.’ Ga voor meer leuke Rode Kater op reis foto’s van Lia Vermeulen naar haar Instagram account: @redcatgoes. Nu met nieuwe zomer 2018 reisfoto's!

De alom bekende Rode Kater is exclusief verkrijgbaar via onze webshop!

Koop het Rode Kater haakpatroon >>